donderdag 8 december 2011

Cadeautjes

Van vriendlief heb ik voor het symbolische bedrag van 5 eurocent (opdat ik niet volgens het bijgeloof straks mijzelf prik of in mijzelf naai) nieuwe naalden gekregen voor mijn naaimachine:

Een setje Jeans, universal, stretch, microtex en jersey. 
Op internet maar eens opgezocht wat nu precies de verschillen zijn tussen al deze naalden. Daarbij ben ik nog veel meer leuke naalden tegengekomen (zoals eentje met twee gaatjes, zodat je met twee verschillende kleurtjes over elkaar heen kan naaien), dus er staat nog steeds wat op mijn verlanglijstje.


4 opmerkingen:

 1. :o) zo een tweelingnaald is ook heel handig als je stretch naait en ik gebruik ze ook vaak om gewoon een zoom af te werken, dan heb je twee mooi evenwijdig lopende lijntjes ... ze bestaan trouwens in twee verschillende breedtes :o)

  Trouwens ... welk bijgeloof? :o) ben toch wel wat benieuwd want ik naai heel wat af lol

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Microtex,die ken ik niet. Waar is die voor?
  Lekker voorraadje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amaai ,gij kunt er tegen!!Nu maar naaien..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Saskia, Jan en Payal: tweelingnaalden heb ik ook liggen :) Volgens vriendlief als je iemand iets geeft waar hij zich aan kan verwonden, dan zal hij dat ook doen (vandaar dus de 5 cent, dan is het toch niet echt gegeven).

  @Jacqueline: Ik citeer Schmetz.com: "Met een een bijzonder scherpe, slanke punt voor zeer fijn en strak geweven materialen gemakkelijk te doordringen. Voor zeer rechte steken aan de stiksels van randen, met inbegrip van zijde, microvezelstof, gecoate materialen, folie en kuntleder." Het komt al in dikte (of eigenlijk gezegd dunte) van 60.

  BeantwoordenVerwijderen