zondag 2 januari 2011

Draagjas

Met dit koude weer sta je met rugdragen voor een "probleem". Een gewone jas aandoen kan niet met je kind eronder geknoopt (als je jas dan al past, loop je het risico op stikkende kindjes bijvoorbeeld). Over je jas knopen is een optie, maar dat is vaak niet echt prettig knopen. Bovendien mist je kindje dan toch wel wat warmte van jou terwijl het daar zo stil op je rug zit. Het werd dus tijd voor het maken van een rugdraagjas.

Ik heb in een winkel van Terre des Hommes een tweedehands jas voor 7 euro gekocht (en daarmee dus meteen een goed doel gesteund). Met nog stukjes knal roze jogging stof en zachte, warme fleece (voor de binnenkant), wat knippen (even durven knippen in een goede jas) en naaien, krijg je het volgende resultaat:



Er zat een riempje op de jas, die nu overbodig was, dus de stof daarvan heb ik kunnen gebruiken voor de afwerking en de applicatie. Tevens heb ik er een slaapkapje aan gemaakt, die erg handig blijkt. Er mag nog het een en ander aangepast worden (perfectionistisch), maar ik ben zeer tevreden. De armpjes kunnen oveirgens ook in de jas gedragen worden.

2 opmerkingen: